Despre noi

Actul constitutiv de infiintare al Academiei de Stiinte Tehnice (ASTR), poarta data de 17 octombrie 1997 cand cei 27 membri fondatori decid creearea unui forum la nivel national, care sa cuprinda personalitati din domeniul ingineriei si al carui scop este acela de a promova dezvoltarea cercetarii stiintifice, al creatiei tehnice si perfectionarea invatamantului ingineresc.

La 11 decembrie 1997 prin sentinta civila nr. 1216 a Tribunalului Bucuresti, se acorda personalitate juridica ASTR, admitandu-se cererea sa pentru dezvoltarea activitatilor trecute in statut.

Conform statutului, numarul maxim de membri este de 201. La aceasta data ASTR are 95 membri din care 55 sunt titulari si 40 membri corespondenti, activitatea fiind organizata in cadrul a 10 sectii.

Membrii sai sunt personalitati ale vietii stiintifice provenind din sectoare importante ale societatii romanesti: din industrie, invatamant, cercetare, asociatii profesionale. Personalitati ale vietii stiintifice internationale, pot fi membri ai Academiei.

 

MEMBRII FONDATORI
ai Academiei de Stiinte Tehnice din România,
potrivit actului constitutiv al academiei (17 Octombrie 1997)

Voinea Radu Stan Aurelian
Peculea Marius Sabin Gafitanu Mihai
Buzdugan Gheorghe Constantinescu Virgiliu Nicolae
Mazilu Panaite Balaban Alexandru
Colan Horia Leca Aureliu
Petrescu Mircea Stelian Ivanescu Mircea
Ghiocel Dan Dordea Toma
Catuneanu Vasile Silas Gheorghe
Mateescu Adelaida Stanculescu Ioan Toma Alexandru
Raicu Serban Gheorghe Mihaita Mihai
Tanasescu Florin Teodor Marinescu Mircea
Dragan Gleb Babeu Tiberiu Dimitrie
Zugravescu Gheorghe Dorel Rusu Oliviu
Zgura Gheorghe